2013. november 17., vasárnap

Fb. hozzászólásom arról, hogy miért nyerte meg a jobboldal az "emlékezetpolitikai" háborút

Magát az "emlékezetpolitikai" háborút a jobboldal már évekkel ezelőtt megnyerte, mert gátlástalan hazugságoktól, rágalmaktól, zsigerekre játszástól, inkoherenciától, időpontok és témák összekeverésétől se riad vissza, belső vitákat meg nem folytat. Ezzel se nem lehet, se nem szabad versenyezni

1 megjegyzés:

  1. A 24. évben a rendszerváltás után a "kommunizmus Magyarországon" témában a fiatalok azt tudhatják meg, ami a Terror Házában, mint narratíva megtalálható, illetve ahhoz képest hangzanak el utalások, hivatkozások.

    Az alábbi szikár, tényszerűnek mondható összefoglalást nem ismerik és nem is nagyon értenék.

    Magyarországon kétszer volt "kommunista rendszer" : a két vesztes világháború után, a "világforradalom" jegyében és illúziójában, amely a magántulajdonon alapuló piaci rendszert akarta felváltani. Az első három hónapig, a második 45 évig tartott. A kommunista párt mindkétszer közös pártba kényszerítette a magyar szociáldemokráciát a saját dominanciája fenntartásával. Mindkét esetben a nemzetközi háttér kedvezőtlenné válása után a kommunisták tárgyalásos úton, nemzetközi garanciákkal átadták a hatalmat, nem bocsátkoztak véres utóvédharcba. A kényszerrel egyesült, a diktatúrát gyakorló párt mindkét esetben feloszlott. Az első bukás után a kommunista párt újjáalakult, a második után lényegében nem.

    VálaszTörlés