2013. szeptember 2., hétfő

Fb.bejegyzésem: Gyurcsány szándékosan elfogadhatatlan ultimátuma - mi végre?

Gyurcsány szándékosan elfogadhatatlan ultimátuma - mi végre?

A javaslat arról szól, hogy az ellenzéki pártok mindent kezdjenek elölről. (http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=674245) Tudván tudja, hogy ennek esélye sincs. Ezzel feljogosítja magukat, hogy önálló jelöltállításba és kampányba kezdjenek. A potenciális ellenzéki szavazók meg lesznek zavarodva: akkor most vannak közös egyéni jelöltek, vagy nincsenek? Valakire haragudni fognak ezért a helyzetért. Sokkal többen Gyurcsányra, mint ahányan neki adnak igazat.

A dolgoknak meg van azonban a maguk logikája. Gyurcsányék külön indulása kihívás a Mesterházy - Bajnai megállapodás számára. Ez vagy a vártnál jobb munkára, kampányolásra serkenti őket, vagy zűrzavart és kapkodást hoz. Az előbbi esetben fokozatosan javulni fognak a közvéleménykutatási eredményeik és Gyurcsány marginalizálódik. Az utóbbi esetben a káosz fokozódik az ellenzékben és a Fidesz fölénye válik egyértelművé. Még a választások előtt kampány helyett bűnbakkeresés fog folyni ellenzéki oldalon.

Nem látok az ellenzéki politikusok fejébe. Akkora bornírtságot azonban nem vagyok képes feltételezni róluk, hogy egy újraválasztott Orbán - Jobbik többség esetén a parlamenti munkában látnak politikai lehetőségeket. De akkor mi végre ez az egész cécó?

1 megjegyzés: