2012. május 31., csütörtök

Szilánkok legutóbbi Fb. bejegyzéseimből

Orbán pártbeli barátaitól a Tanácsban és az Európai Parlamentben, az Európai Néppárt tagjaitól többet vártam volna. Egyértelműen bírálniuk kellet volna azokat az intézkedéseket, amelyek részben csak bizonyos mértékig állnak összhangban érté...Bővebben
· ·
Balint Suranyi Sokkal messzebb mennék az Európai Néppárt és a CDU-CSU felelősségének kimondásában abban, hogy Orbán idáig juthatott.

                                                        *
Ki az az idióta, aki ilyen cinikus nyíltság után komolyan vesz egyetlen gáláns lépést a táncrend keretében?

                                                         *


„Hiába írom, hogy ilyen időben, mint a mostani, nem az egységben az erő, mert azzal kiteszitek az egészet a hatalom kénye- kedvének? A kellő pillanatban kell majd összeállni, fejben felkészülten.”
                                                                             
                                                                                     *
nekem semmi bajom a 49% bizonytalannal, már csak azért sem, mert én magam is közéjük tartozom. Ha megérem, természetesen elmegyek szavazni és a Fidesz ellen adok le voksot. De hogy kire, arról most fogalmam sincs. Tartok tőle, hogy valakire, aki a kisebbik rossz. De pillanatnyilag ez a bizonytalanság nem túlzottan zavar, viszont az, ami folyik, nagyon.”
                                                                                    *
Forgatókönyv tényleg sohase árt, ha az nem kotta, amit a külső fejleményektől függetlenül akar valaki lejátszani. Én a kataklizmát nem csupán belső fejleményként képzelem, hanem a külső mozgásokkal kölcsönhatásban - ezért még inkább megtervezhetetlen és irányíthatatlan. Nem is hasznos ilyen esetben egy jól körülírt ellenpólus a kormánnyal szemben, mert akkor arra mindenki ráfüggeszti a szemét, hogy na nagy legényt, te most mit csinálsz? Így nézzen szembe az akut krízissel a mai hatalom- és bukjon bele. Ami meg a reménybeli, időben előkerülő váltógarnitúrát illeti. Ahhoz, hogy az győzzön, legalább 2 millió párszázezer szavazat szükséges az én szavazatom mellett. Kizárt, hogy ennyien pont ugyanazt gondolják, mint én és ugyanaz legyen az érdekük az összes kérdésben. Ezért eszembe se jut minuciózus feltételeket támasztani a majdani vezető garnitúrával szemben. Elég, ha az akkori fő kérdésekben - amelynek a "kivel szemben" része nagyrészt ma is világos - arra akarjanak menni, amivel egyetértek
 
                                                                                    *
„Ez egy tradicionális forgatókönyv. Én arra tippelek, hogy kataklizmán keresztül vezet majd az út a következő két évben.”
 
 
 

1 megjegyzés:

  1. Erről a két témáról (az EP felelőssége a magyar közállapotokért, ill. hogy mi mennyire sürgető ellenzéki oldalon) nincs szándékom blogbejegyzést írni. De szívesen vitatkozom azokkal, akiket ezek a szilánkok vitára serkentenek.

    VálaszTörlés