2011. november 29., kedd

Gyurcsány, a nagykövetek - és akiknek nem tetszííík a rendszer



Gyurcsány ma hat Magyarországra akkreditált nagykövettel ebédelt. Délután a Klubrádióban elmondta, hogy mit mondott az ország mai helyzetéről, Orbán általa feltételezett céljairól, a következő félév lehetséges forgatókönyveiről.
Gondolom mindenki, aki hall erről, összeveti saját diagnózisával, prognózisával. Nem erre hívom fel a figyelmet. Hanem arra, hogy Gyurcsánynak olyan pozíciója van, mint - Medgyessyt leszámítva senkinek: volt miniszterelnök. Ezért, ha a nagykövet, vagy bárki más fontos politikai és gazdasági szereplő le akar vele ülni beszélni, ez nem szorul semmiféle magyarázatra, indoklásra. És az sem, hogy Gyurcsány véleményét másokhoz továbbítják, hivatkoznak rá.
Ezért korlátoltság mindazok részéről, akiknek Orbán rendszere nem tetszik, ha ezt a különleges szerepét negligálják. Eltérhet véleményük Gyurcsány miniszterelnöki tevékenységéről, mai szerepéről, lehetséges politikai jövőjéről. Nem szabadna azonban, hogy feltétlen reflexként - amint meghallják a nevét - magukban, szóban és írásban mindig ennek alapján reagáljanak. Tudniuk kell: személye pótolhatatlan eszköz a nagy pénzen és sok energiával kialakított hangszigetelés áttörésére, amelytől bel- és külföldön szenved, akinek nem tetszííík.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése